Testovi

Samsung Galaxy J7 (2017) na prvi pogled

Junak srednje klase sa primesama premium modela

Možda mislite da je J7 samo uvećani J5, ipak, niste sasvim u pravu. Ono što ova dva modela razlikuje jeste dodatni 1 GB RAM-a za bolji multitasking, veća baterija, ali i nešto što je uglavnom rezervisano za skuplje modele - Always On ekran.

Obraćajući posebnu pažnju na detalje, novi Samsung Galaxy J7 osmišljen je tako da ga krasi ujednačena metalna završna obrada bez isturenosti kamere, sa veoma dobrim naleganjem u ruci i 2.5D zaštitom stakla na Full HD displeju od 5,5 inča za dodatnu izdržljivost.

Ekran je veličine 5,5 inča

Specifikacija:

 • Ekran: 5,5” Super AMOLED 1080p, 401 ppi
 • SoC: Samsung Exynos 7870
 • CPU: 8x Cortex-A53 1,6 GHz
 • GPU: Mali-T830MP2
 • RAM: 3 GB
 • Interna memorija: 16 GB, proširiva microSD karticama do 256 GB
 • Povezivanje; WiFi, A-GPS, Bluetooth 4.1, micro USB, FM radio, 4G
 • Kamera: 13 MP/1080p, f/1.7 27 mm, LED blic
 • Prednja kamera: 13 MP f/1.9 28 mm, LED blic
 • Baterija: 3600 mAh
 • Operativni sistem: Android 7.0 Nougat

Ekran

Metalno kućište i ekran dijagonale od 5.5 inča svrstavaju ovaj model u nešto veće modele od klasičnih ekrana, pa ga preporučujemo onima koji vole veće telefone. Ekran je takozvani 2.5D, što znači da je zaobljen prema ivicama. Na prednjoj stranic ekrana nalazi se mehaničko Home dugme, međutim lepa vest je da za otključavanje telefona dovoljno je da na isto dugme samo naslonite svoj prst, bez pritiskanja istog i telefon će se otključati. Super AMOLED ekran nije jednako dobar kao na S ili Note modelima, ali je još uvek klasu bolji od praktično svih ostalih smartfona u ovoj klasi: svetao je, oštar, vidljiv i na suncu, živih boja…

Kamera

Zadnja kamera F1.7 sa 13 MP daje jasne fotografije sa više detalja pri slabijem osvetljenju, dok njen intuitivni interfejs omogućava korišćenje jednom rukom zahvaljujući dugmetu za blendu koje se pomera tako da možete da slikate dok još nameštate pozu ili uramljujete scenu.
Samsung Galaxy J7 omogućava vam da pravite jasne i živopisne selfije svaki put, sa više preciznih detalja čak i pri slabijem osvetljenju, zahvaljujući njegovim prednjim LED i selfi blicevima. Takođe možete da kontrolišete i otvor blende jednostavnim pokretom ruke.
Ono po čemu je J serija prepoznatljiva jeste LED blic za prednju kameru, što će svakako biti od velike koristi svima koji vole da prave selfije, posebno u klubovima gde je često jako loše osvetljenje.

Softver i hardver

Zahvaljujući velikoj RAM memoriji od 3 GB, internoj memoriji od 16/32 GB i proširivoj memoriji do 256 GB dostupnoj kao opcija pomoću mikroSD kartice, Samsung Galaxy J7 može da se pohvali brzim odzivom i velikim brzinama koje vam pomažu da ubrzate svoj rad.

Samsung Galaxy J7 opremljen je senzorom otiska prsta osetljivim na dodir za potvrđivanje identiteta kako biste bili sigurni da ste vi jedini kojima su vaši podaci dostupni. Ovaj sistem takođe možete da koristite za mobilna plaćanja, prijavljivanje putem interneta i potvrđivanje naloga na internetu kako biste obezbedili maksimalnu zaštitu.

Sa baterijom od 3600 mAh izdržaćete i dan i po. Odlična alternativa za čuvanje baterije i vremena je opcija Always on Display (displej uvek uključen) omogućava vam da vidite vreme, kalendar i dolazna obaveštenja na prvi pogled, bez buđenja vašeg pametnog telefona.

Samsung Cloud omogućava vam da pravite rezervne kopije, sinhronizujete, čuvate i nadograđujete svoje podatke preko svog Galaxy pametnog telefona, tako da svemu što vam je potrebno možete pristupiti kad god i gde god da vam je potrebno.
Secure Folder, sakrivena datoteka kompanije Samsung, jeste moćno rešenje za bezbednost koje vam omogućava da napravite privatan i potpuno šifrovan prostor za čuvanje i sakrivanje sadržaja kao što su fotografije, dokumenti i zvučni zapisi sa dodatnim slojem zaštite, kojima samo vi možete da pristupite.

Prilagodite dopisivanje svojim potrebama. Samsung Galaxy J7 omogućava vam da podesite dva naloga za isti Messenger u različite svrhe. Korisnici mogu da instaliraju i da istovremeno lako upravljaju drugim Messenger nalogom sa početnog ekrana i iz menija za podešavanja.

Tu je 3 GB RAM memorije i baterija od 3600 mAh

Ono što je svakako veliki plus jeste metalno kućište, 3 GB RAM memorije, Always on ekran, kao i blic na prednjoj kameri. Ono što je moglo biti bolje jesu performanse u igricama, kao i dizajn koji se ne izdvaja od ostalih modela u ovoj seriji Samsunga. Sve ponude za Samsung Galaxy J7 (2017) možete pogledati OVDE.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...