Testovi

Nokia 8 Sirocco na prvi pogled

Najlepša Nokia do sada

Nokia 8 Sirocco predstavlja iskorak kada je u pitanju dizajn i izgled Nokia telefona. To je stav HMD-a ali i velikog broja Nokia fanova koji smatraju da je ovo najlepša Nokia do sada. I zaista nije teško složiti se sa tom ocenom.

Specifikacija:

DIMENZIJE: 140.93 x 72.97 x 7.5 mm
BATERIJA: 3260 mAh
EKRAN: 5.5 inča
PREDNJA KAMERA: 5 MP
ZADNJA KAMERA: 12 + 13 MP
BLIC: LED
ANDROID: 8.0 – Oreo
RAM: 6 GB
DODATNA MEMORIJA: 128 GB
ČIP: Qualcomm Snapdragon 835
BROJ JEZGARA: 8
POVEZIVANJE: HSPA, LTE, NFC, Bluetooth

Dizajn i ekran

Gotovo ceo prednji deo telefona sastavljen je od stakla to ovom modelu zaista daje jedan elegnatan, gotovo futuristički izgled. Ono što posebno doprinosi tom osećaju je crna završnica sa zaobljenim ivicama. Cela prednja strana je touch screen, bez mehaničkog dugmeta. Senzor za otisak prsta nalazi se na poleđini telefona. Na vrhu i dnu ekrana nalazi se mali crni pravougaonik što na ovom modelu izgleda lepše i elegantnije od izreza koji je iPhone X postavio kao novi standard.

Najlepši model Nokie do sada

Kamera

I ovog puta tu je Zeiss optika. Zadnja kamera je dual sa udruženih 12 i 13 MP koja vam omogućava da pravite sjajne fotografije sa Bokeh efektom. Tu je čak i Live Bokeh efekat, koji vam zapravo omogućava da sami odaberete nivo zamućenosti pozadine dok birate objekat koji želite da fotografišete. Tu je Pro opcija, za fotografije koje kao to sama reč kaže izgledaju gotovo profesionalno, setiće se te opcije korisnici malo boljih Lumia telefona. Zaista, Zeiss optika se pokazala kao veoma dobra kada je kvalitet fotografija na Nokia modelima u pitanju.

Cena ovog modela iznosi 749 eura

Hardver i softver

Kada je čip u pitanju, tu je Snapdragon 835,što može biti jedna od zamerki, s obzirom da to nije poslednji 845 čip, koji je sada već u svim premium modelima koji su izašli u poslednjih nekoliko meseci. Međutim, RAM od 6 GB čini ovaj model spremnim za gotovo sve što zatražite od njega. Android 8.0 Oreo radi glatko, a s obzirom da je Sirocco model deo Android One programa, to znači da će naredne godine dobijati apdejte, kao i da ima čistu verziju Google operativnog sistema. Baterija od 3260 mAh i više je nego dovoljna da izdrži ceo dan i za najzahtevnije zadatke. A tu je i opcija wi fi punjenja.

Sve u svemu

PLUS:

Premium dizajn (metal i staklo)

Wi-fi punjenje

Najlepša Nokia do sada

MINUS:

Prošlogodišnji čip

Nema ulaz za slušalice

Po ceni od 749 eura, Nokia je ovog puta zaista zablistala. Držimo im palčeve da nastave u ovom smeru.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...