Testovi

Huawei P20 Pro na prvi pogled

Telefon sa najboljom kamerom na tržištu smartfona

Na ekskluzivnom događaju održanom u Parizu, Huawei Consumer Bussines Group predstavila je dugoočekivane modele Huawei P20 i Huawei P20 Pro. Huawei P20 Pro je prvi telefon sa trostrukom Leica kamerom, dok oba modela poseduju do sada neviđene karakteristike veštačke inteligencije.

Ključne karakteristike Huawei P20 serije:

  • Unapređen sistem kamera koji omogućava veći prijem svetlosti i više detalja za što lepšu fotografiju, uz revolucionarnu Leica trostruku kameru i petostruki hibridni zum na Huawei P20 Pro modelu, i Leica dual kameru na modelu Huawei P20;
  • Inovacije u fotografisanju i Master AI koji, na temeljima veštačke inteligencije, omogućava profesionalne veštine fotografisanja i Huawei AIS koji donosi moćnu tehnologiju stabilizacije;
  • Vanvremenski dizajn sa jedva primetnim okvirom ekrana i očaravajućim nijansama boja;
  • Vrhunske performanse uz NPU jedinicu na Kirin 970 procesoru i EMUI 8.1 baziranim na sistemu AndroidTM 8.1, koji omogućava potpuno jednostavno i vrhunsko iskustvo prilikom korišćenja.

Dizajn i ekran

Huawei P20 Pro odlikuje se upečatljivom estetikom – dolazi u potpuno novim i ekskluzivnim bojama, jedinstvenim na tržištu: Twilight i Pink Gold. Ove boje dobijaju se nanošenjem nekoliko slojeva NCVM optičkog preliva ispod staklene površine, toliko tanke, da kada svetlost dođe u kontakt sa njom prelama boje, stvarajući živopisne prelive različitih nijansi. Na našem tržištu, Huawei P20 Pro će biti dostupan u Black, Midnight Blue i Twighlight boji, dok će Huawei P20 biti dostupan u Black, Midnight Blue i Rose Gold boji.

Prednju stranu P2 Pro modela čini Huawei FullView displej veličine 6.1 inča, sa zaobljenim ivicama za komforno držanje i korišćenje telefona, ultra tankim okvirom, odnosom 18:9 za bolji doživljaj prilikom gledanja u ekran i više sadržaja na njemu, bilo da čitate ili igrate igrice. Od izreza na vrhu ekrana ipak se može pobeći. Iako je manji, od onog na iPhone X modelu, Huawei je omogućio posebnu opciju za uklanjanje izreza: možete ga ostaviti, a možete i aktivirati opciju HIDE, nakon čega će se pojaviti potpuno crna traka na vrhu ekrana koja će izrez sakriti.

Specifikacije P20 Pro modela:

OS: Android 8.1, EMUI 8.1
ČIP: Huawei Kirin 970
RAM: 6GB
ROM: 128GB
micro SD: Ne
Baterija: 4,000mAh non-removable, Huawei SuperCharge
Ekran: 6.1 inča 2240x1080 OLED , 18:9 aspect ratio
Prednja kamera: 24-megapixel f/2.0
Zadnja kamera: 40MP RGB (1/1.7-inch senzor) + 20MP mono + 8MP f/2.4 OIS 3X telephoto
Ulaz za slušalice: Ne
Wifi punjenje: Ne
Senzor za otisak prsta: Prednja strana
Prepoznavanje lica: DA
Otpornost: IP67 (voda + prašina)
Boje: Twilight, Black, Midnight Blue, Pink Gold
Težina: 180g
Dimenzije: 155.0 mm x 73.9 mm x 7.8 mm

Kamera

Huawei P20 Pro poseduje trostruku Leica kameru sa najvećim brojem piksela od svih pametnih telefona na tržištu – kameru koju podržava 40MP RGB senzor, 20MP monohrom senzor i 8MP senzor sa teleobjektivom, kao i sočivo sa senzorom za temperaturu boje za još bolju reprodukciju. Sa otvorima blende od f/1.8, f/1.6 i f/2.4 za fotografisanje jasnih, oštrih detalja, savršene bistrine, Huawei P20 Pro poseduje i potpuno novo Leica sočivo sa trostrukim optičkim zumom (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH), koje omogućava fotografisanje sa velike udaljenosti ekvivalentno petostrukom hibridnom zumiranju, kao i posebno osetljiv senzor za fotografisanje u uslovima lošeg osvetljenja po standardima ISO 102400. Fotografije pri slabom osvetljenju,kao i portreti unutar prostorija su daleko bolji od konkurentnih premium modela. Tu je i 4D predictive focus, koji omogućava da bilo šta što snimate ne gubi fokus ni na najkraće moguće vreme, čak i ako su predmeti u pokretu.

Huawei P20 Pro trenutno ima najbolju kameru na tržištu smartfona

Zahvaljujući Kirin 970 procesoru, uređaji Huawei P20 serije automatski identifikuju više od 500 scenarija u 19 različitih kategorija i biraju odgovarajući režim rada i podešavanja kamere, kako bi kreirali profesionalnu fotografiju koja izgleda neverovatno, čak iako je napravi fotograf amater. Pored toga, Huawei AIS (AI Image Stabilization) stabilizuje noćne fotografije slikane iz ruke i rezultira fotografijama odličnog kvaliteta, čak i bez upotrebe stativa. Najnovije dostignuće unapređenog sistema kamere je i 4D sočivo sa mogućnošću predviđanja. U ovom režimu rada, kamera registruje objekte koji se pomeraju i posebno se fokusira na njih u cilju da zabeleži što više detalja objekata u pokretu. Još jedan novitet u Huawei P20 seriji je opcija AI – Assisted Composition, koja daje inteligentne predloge za pravljenje grupnih fotografija i fotografija pejzaža.

Hardver i softver

Kirin 970 je ovog puta poboljšao performanse rada uz pomoć veštačke inteligencije i učenja i optimizovao rad telefona za 50%. P20 ima bateriju od 3400 mAh, dok P20 Pro ima čak 4000 mAh, što će uz pomoć najmoćnijeg čipa omogućiti još optimizovaniju potrošnju baterije, pa je život baterije samim tim produžen. Sa Kirin 970, novi Huawei P20 Pro je čak 3 puta brži od iPhone X modela. Tu je i nova Al Noise Removal opcija koja omogućava čist telefonski poziv, čak i u vetrovitoj i bučnoj pozadini. Saradnja sa Guglom je još prisnija, tu je Google Asistent, kao i Android Messages. Android 8.1 radi na Emui 8.1 dosta brže i sigurnije. Android Messages omogućavaju slanje slika i videa u punoj rezoluciji, grupne chatove i mnogo toga drugog. Aplikacija se apdejtuje svakog meseca. Dostupne nijanse su: Pink Gold, Black, Champagne Gold (P20 samo) i Midnight Blue.

Cene i dostupnost

Huawei P20 (4 + 128 GB) biće dostupan od 12.4.2018 po ceni: 89.999,00 dinara, dok će Huawei P20 Pro (6 + 128 GB) biti dostupan od 20.4.2018. po ceni: 109.999,00 dinara.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...