Vesti

Zamena baterije za 29 dolara mogla bi da nanense štetu prodaji ajfona

Da li je ovo bila mudra odluka?

Odluka Apple da povodom vesti o usporavanju starijih modela ponudi zamenu baterije za samo 29 dolara (umesto ranijih 79 dolara, to je 63% jeftinije) mogla bi ozbiljno da ugrozi prodaju najnovijih modela u 2018. godini.

Prema procenama jednog od Applovih analitičara, Marka Moskowitza, čak 77% od 519 miliona korisnika ajfona ima pravo da zameni bateriju po ovoj ceni.

"Prema našim procenama, 10% od 519 miliona korisnika odlučiće se za zamenu bateriju po ceni od 29 dolara, a oko 30% njih odlučiće se da ove godine ne kupi novi ajfon. To znači da bi prodaja oko 16 miliona ajfona mogla biti ozbiljno ugrožena, što b stvorilo pad od 4% u odnosu na predviđene zarade kompanije za 2018. godinu", objasnio je Mark.

Modeli stariji od iPhone 7 mogu da promene bateriju za samo 29 dolara

Kao što smo već pisali, ovo je odluka kompanije u znak izvinjenja zbog informacije da Apple ipak usporava rad starijih modela ajfona. Vest je izazvala velike i negativne reakcije kod korisnika, koje su rezultirale čak i tužbama, pa je Tim Cook uputio izvinjenje u ime kompanije i ponudio zamenu baterije starijim modelima za samo 29 dolara. Ova ponuda uključuje modele starije od iPhone 7.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...