Vesti

WhatsApp sada daje više vremena za brisanje poslatih poruka

Opcija od 7 minuta sada je produžena

Od 2014. godine, kada je dospeo u vlasništvo Fejsbuka, WhatsApp je dosta radio na enkripciji i poboljšanju privatnosti korisnika. Prošle godine su WhatsApp korisnici dobili opciju da obrišu poslate poruke u okviru kratkog vremenskog perioda. Sada je popularni servis omogućio dodatno vreme za ovu radnju.

Umesto 7 minuta, korisnici sada imaju sat vremena za brisanje poslatih poruka

Opcija za brisanje poslate poruke bila je dostupna samo sedam minuta nakon što je poruka poslata. Sada WhatsApp beta ažuriranje za Android proširuje ovu mogućnost na sat vremena. Mogućnost brisanja poruke u okviru jednog sata se proširuje i na fotografije, GIF-ove, fajlove, kao i standardne tekstualne poruke.

Kada korisnik bude hteo da obriše poruku koju je poslao, prikazaće mu se dve opcije: jedna za brisanje poruke za sve u razgovoru ili druga za uklanjanje poruke sa korisnikovog uređaja. Ipak, uvek postoji mogućnost da neko vidi poruku pre nego što se ona ukloni, ukoliko je ugleda na svom zaključanom ekranu pre nego što se vi odlučite za opciju brisanja. Nakon što se poruka obriše, učesnici u razgovoru će videti obaveštenje "this message was deleted" umesto teksta obrisane poruke.

Ažuriranje će Android korisnicima stići kasnije tokom ovog meseca, a verovatno će biti dostupno i za iOS.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...