Vesti

Povratak Nokia Asha brenda?

Da li Nokia i dalje igra na kartu nostalgije?

Ako se prisetimo ne tako davnih vremena, Nokia je imala budžetsku seriju telefona, koji su imali neke od funkcija smartfona, pod nazivom Asha. Nokia Asha telefoni su mogli da pristupe Facebooku ili Twitteru i imali su ekrane osetljive na dodir, ali nisu bili pravi smartfoni.

Nokia Asha modeli su prestali da se proizvode 2014. godine, ali su se sada pojavile neke naznake o tome da bi se ova linija mogla vratiti. Nokia je izgleda odlučila da na tržištu najviše igra na kartu nostalgije.

Sajt LoveNokia.net primetio je prijavu za trejdmark, koja pominje Asha ime. Prijavu za trejdmark je podnela kompanija HMD Global, kako bi prenela Asha naziv na svoje ime. Sada, kada kreira Nokia uređaje, ima smisla da HMD Global želi da zaštiti Asha ime.

Prijava za trejdmark zapravo i ne otkriva ništa drugo sem toga da se kompaniji HMD dozvoljava korišćenje Asha imena. HMD je trenutno u fazi spremanja budžetskog Nokia 1 telefona za tržište, a možda će u budućnosti predstaviti budžetske modele pod Asha brendom, slično kao što je urađeno sa Nokia 3310 modelom.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...