Vesti

Ponude iPhone X modela kod domaćih operatera

Najnoviji Apple-ov model stigao je i kod nas

Ovo je prvi Apple smartfon koji ima takozvani ekran od-ivice-do-ivice, što znači da na prednjoj strani praktično i nema neiskorišćene plastike. Tačnije, postoji mali jezičak na samom vrhu gde su smešteni TrueDepth kamera i različiti senzori koji i nije tako loše uklopljen. Nigde nema dugmića, sve je potpuno čisto i izgleda veoma impresivno. Stranice uređaja su od metala, koji je perfektno uglačan, sjajan i savršeno se nastavlja na staklene površine napred i nazad. Kada smo kod zadnjeg panela, tu se nalazi vertikalno postavljen setap kamere sa dva sočiva. Ovo rešenje estetski uopšte ne izgleda loše, ali nam se po slikama čini da kamera ipak štrči više iz kućišta nego što bi voleli.

Dijagonala displeja iznosi 5.8“, što je za 0.3 inča više nego na 6 i 7 Plus modelima. Osim što je najveći, ovo je prvi ekran sa naprednom OLED matricom koja napokon menja SuperLCD displej koji iPhone koristi još od svojih početaka. OLED tehnologija donela je i novu rezoluciju od čak 2.463 x 1125 piksela, što na ovoj dijagonali daje oštrinu prikaza od 458ppi. Poređenja radi, iPhone 7 Plus sa ekranom od pet i po inča i fullHD rezolucijom ima oštrinu od 400 tačaka po inču. Predstavnici američke kompanije kažu da do sada nisu koristili OLED matricu jer su po njihovim mišljenju takvi ekrani do sada bili nedovoljno čitljivi na direktnom suncu i previše tamni u zatvorenim prostorijama. Sve mane su sada ispravljene, a dodatno je poboljšana brzina odziva na dodir i osetljivost na pritisak što će se, kako kažu, najviše primetiti u korišćenju 3D Touch funkcije.

Cena u Srbiji kreće se od 1383 evra za model od 64GB

To znači da će i zumirane slike sada biti detaljnije, bolje fokusirane i oštrije. Isto važi i za video klipove, a OIS pomaže i kod fotografisanja i snimanja u mraku. Kamere imaju po 12MP, a novi i jači hardver uči kakve slike volite i sam predviđa podešavanja scene još i pre nego što kliknete okidač kamere. Prednja kamera od 7MP sada nosi naziv „True Depth camera“. Ona više nema fiksiran fokus, već može da pravi portrete kao i zadnja, sa sve „Portrait Lightning selfies“ modom, boke efektom zamagljene pozadine i slično. Novi iPhone X bi prema najavama proizvođača trebalo da bude čak 25% odsto brži od iPhone-a 7 Plus zahvaljujući novom A11 Bionic procesoru.

Sjajna vest za sve fanove Apple-a jeste da je ovaj model konačno dostupan i u Srbiji. Za one kojima nije problem da odmah isplate ovaj model, cene bez paketa kreću se od 166.800 dinara, dok detaljne ponude svih domaćih operatera možete pogledati i uporediti OVDE.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...