Vesti

OnePlus 6: šta smo čuli dosad?

Za koji mesec stiže novi premium OnePlus model

OnePlus postaju prepoznatiljivi uređaji u segmentu premium modela. Svaka generacija je naprednija od prethodne. S obzirom da OnePlus 6 stiže neto kasnije ovog proleća, glasine su već uveliko krenule da stižu.

Specifikacija:

- 6 inčni 2880x1440 QHD+ 18:9 ekran

- Glass design sa podrškom wireless punjenja

- Qualcomm Snapdragon 845 SoC

- 6GB RAM, 64GB dodatne memorije (sa microSD karticom za proširenje)

- Android 8.1 Oreo OS

- Dual-lens rear-facing kamera

- čitač otiska prsta, Face Unlock

- platforma za punjenje

Dizajn

* potpuno metalno kućište

* elegantna obrada

Od modela OnePlus One koji je bio od plastike do OnePlus 5T koji je imao aluminijumsku završnicu stigli smo za samo 4 godine. Midnight crna i Sandstone bela boje su koje ćemo videti kod novog OnePlus 6 modela. Velika sličnost postoji u dizajnu OnePlus i Oppo modela, pa je za očekivati da će sličnost sa R15 modelom na slici iznad biti prisutna. Vrlo je moguće da ćemo na vrhu ekrana videti iPhone X izrez.

Ekran

* 19:9 mogući odnos

* 6.28 inča

* 2280 x 1080 rezolucija

S obzirom da je model OnePlus 5T imao odnos 18:9 postoji opravdana sumnja da bi OnePlus 6 ovo mogao da podigne na 19:9 i time se izdvoji od ostalih modela na tržištu. Iako rezolucija još uvek nije poznata, mi se vodimo modelom iz Oppo (R15), pa pretpostavljamo da će biti 2280 x 1080 rezolucija.

Hardver i softver

*Snapdragon 845

*Dash Charge brzo punjenje

*6 GB RAM

*Android 8.1

Ono što znamo sigurno za OnePlus modele jeste da ni uvek koriste poslednji Snapdragon čip koji je izašao na tržište, pa tako možemo očekivati da će ovo biti Snapdragon 845. Što se tiče baterije, ona je na prošlom modelu imala 3300 mAh, dok će na ovom imati najverovatnije 3450 mAh. Takođe, očekuje se dual kamera sistem, 16MP + 20MP na pozadini telefona i senzor od 20 MP na prednjoj strani.

Cena i predstavljanje

Pretpostavljamo da će OnePlus 6 biti predstavljen u maju ili junu. Prema glasinama koje smo čuli na kineskoj mreži Weibo, očekuje se da će cena novog OnePlus 6 biti oko 750 dolara.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...