Vesti

Od sada ćete biti obavešteni ako neko viri u ekran vašeg telefona

Nema više "virenja" u tuđe ekrane

Inženjeri kompanije Google razvijaju tehnologiju koja će, uz pomoć veštačke inteligencije (AI) i prednje kamere telefona, upozoriti korisnike ako im neko iza leđa gleda u ekran telefona.

Ova nova tehnologija naziva se "zaštitnik e-ekrana".Nova opcija se sada u fazi razvoja, pa ćemo ipak morati da pričekamo neko vreme dok ne stigne na naše Android uređaje, ali ne sumnjamo u namere Google inženjera da će zamisao biti sprovedena u delo.

Zaštitnik e-ekrana baziran je na principu veštačke inteligencije koja koristi prednju kameru telefona zajedno sa algoritmom koji prepoznaje lice i pokrete, odnosno poglede ljudi koji se nalaze iza leđa korisnika koji koristi mobilni telefon.

Opcija je izuzetno brza i radi za samo 2 milisekunde, koliko joj je potrebno da registruje tuđe poglede, pa je dovoljno da neko samo i na kratko baci pogled na vaš ekran i bićete obavešteni o tome.

Kako izgleda opcija prepoznavanja onog ko "viri" može se videti u priloženom video-snimku. Čim neko pogleda u telefon, odmah se aktivira prednja kamera na telefonu koja upozorava na neželjene poglede, a osoba koja je pogledala u ekran označava se crvenim kvadratom i crtom u duginim bojama, kako bi znali tačno ko je "krivac" ako se nalazite u gužvi.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...