Vesti

Nokia 6 (2018) je zvanično predstavljena

Novi model Nokie 6 stiže na tržišta

Nokia je još jednom zablistala u novom ruhu, ali ne sa preterano novim perfromansama. Odmah na početku godine imamo priliku da upoznamo Nokiu 6 (2018) model i moramo reći da nam se dopada.

Kao što smo imali prilike da vidimo, sam dizajn Nokie 6 se nije toliko promenio tokom godina. Telefon je i dalje napravljen od aluminijuma, sa zaobljenim ivicama, ali je senzor za otisak prsta premešten na pozadinu telefona, kako bi doživljaj samog ekrana bio lepši.

Još jedan od noviteta je što više nemamo mehaničke dugmiće, već je sve ugrađeno u ekran, pa je touch-screen opcija sada potpuna.

Ovogodišnji model ima moćniji Snapdragon 630 čip

Nokia 6 (2018) možda nije veliko iznenađenje u odnosu na prošlogodišnji model, ali to je zato što je najveće poboljšanje unutar samog telefona. Umesto Snapdragin 430 čipa, sada je tu moćniji Snapdragon 630 čip, zajedno sa 4 GB RAM memorije.

Od ostalih specifikacija, tu je ekran 5,5 inča, rezolucije 1920 x 1080, sa kamerom od 16 MP, baterijom od 3000 mAh, kao i Android 7.1.1 Nougat operativnim sistemom. Nokia kaže da će biti dostupna nadogradnja na Oreo.

Takođe, novost je i USB C u odnosu na prošlogodišnji model. Cena modela od 32 GB dodatne memorije biće oko 191 evro, dok će 64 GB kotati oko 216 evra. Očekujemo ga u narednom periodu i na našem tržištu.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...