Vesti

Motorola se pridružuje programu Android Enterprise Recommended

Google postavlja novi standard izvrsnosti kada su u pitanju korporativni uređaji i servisi

Kompanija Google je predstavila svoj program Android Enterprise Recommended, koji postavlja novi standard izvrsnosti kada su u pitanju korporativni uređaji i servisi. Kompanija Motorola je ponosna što se pridružila ovom programu, jer će kroz njega potvrditi kvalitet svojih modela Moto Z2 Force edicije i Moto X4.

Uspostavljanjem najboljih praksi i uobičajenih zahteva, program Android Enterprise Recommended obuhvata rigorozan proces testiranja, kako bi bilo osigurano da uređaji i servisi ispunjavaju više specifikacije na polju hardvera, softverskih performansi (deployment), bezbednosti i korisničkog iskustva, kako bi se organizacijama pomoglo da se lakše nose sa najizazovnijim i najrazličitijim poslovnim zahtevima. Da bi uspeli da zadovolje date specifikacije, kompanija Google će u prvoj fazi programa podržati vodeće proizvođače uređaja i mobilne operatere.

Neke od ovih specifikacija obuhvataju:

  • Minimalne specifikacije hardvera za Android 7.0+ uređaje
  • Podrška povezivanju velikog broja uređaja na jednom MDM serveru (bulk device enrollment) Android uređaja, uključujući i zero-touch držač telefona
  • Isporuka bezbednosnih apdejtova za Android u roku od 90 dana od kada ih objavi Google, na period od minimum tri godine
  • Dostupnost otključanih uređaja za podršku globalnim softverskim performansama
  • Ograničavanje podrazumevanih sistemskih aplikacija unutar radnog profila Androida i povezanih uređaja.

Potpuna lista zahteva programa Android Enterprise Recommended, može se videti OVDE.

"Mi u kompaniji Motorola, veoma smo uzbuđeni zbog mogućnosti da budemo među onima koji su odabrani da učestvuju u programu, koji za cilj ima da pojednostavi donošenje odluka koje se odnose na uređaje i usluge kako bismo bili sigurni da naši korisnici provode manje vremena donoseći ovakve odluke, a više baveći se zaista bitnim poslovima", ističu iz Motorole.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...