Vesti

LG V30 - moćan dizajn

Novi model LG kompanije staje rame uz rame na tržište sa premium modelima

Ove godine na IFA sajmu u Berlinu od telefona najveće interesovanje vladalo je za novom zvezdom kompanije LG - V30 koji je i imao premijeru u Berlinu. Novi model je zaista impresivan i staje na crtu premium modelima.

Dizajn

Novi model krasi OLED FullVision ekran (6 inča) na iznenađujuće kompaktnom, tankom i laganom kućištu. Čak i uz široki OLED FullVision ekran veličine 6 inča u razmeri 18:9, V30 je za 8 milimetara kraći i za 3 milimetra uži od svog prethodnika. Jasno je da je ovaj model bio inspirisan modelom G6. Ima sličan ekran koji je ram telefona sveo na minimum, dok su ćoškovi telefona zaobljeni i savršeno uklopljeni sa OLED ekranom. Međutim, model V30 je znatno unapređen u odnosu na G6, jer novi model poseduje OLED ekran, dok G6 ima LCD ekran. Novi ekran prikazuje življe boje i optimizovano troši bateriju.

Specifikacije

V30 pokreće Snapdragon 835 čipset sa potpisom Qualcomm-a uz 6GB RAM i 64GB interne memorije. Ima dualnu kameru, senzor za otisak prsta smešten na dnu prednje strane telefona i radiće na Android 7.1.2 Nougat platformi. Baterija je jačine 3300 mAh, što je iznad klase ovog telefona, a takođe je tu opcija wifi punjenja.Jedna od novosti je poboljšan audio sistem. V30 će beležiti zvuk uz poboljšane tehnologije ujedno "hvatajući" i tihe i glasne zvuke u ujednačenom, visokom kvalitetu, a tu je i saradnja sa B&O Play koji obezbeđuju slušalice koje dolaze kao standardni deo opreme.

Dual kamera

Moćna dualna kamera raspolaže sa 16 i 13 MP. Veći otvori sočiva omogućavaju da više svetlosti bude na slikama, što je posebno značajno u mračnim uslovima. Za selfije tu je na raspolaganju prednja kamera od 5 MP. Tu su i sjajni Cinema filteri za snimke kao na filmskom platnu, kao i opcije digitalog zuma kada se klikne da objekat koji želimo da uveličamo i slikamo u najboljoj mogućoj rezoluciji.

V30 ima sloj Gorilla Glass 5 i napred i pozadi, što omogućava sjajnu zaštitu ekrana, kao i Gorilla Glass 4 na sočivima kamera, kako bi ih sačuvao od grebanja.

Telefon je dostupan od septembra, košta oko 700 dolara, a još uvek je neizvesno da li dolazi na naše tržište. U svakom slučaju, LG je ovog puta odradio sjajan posao.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...