Vesti

Kako sačuvati mobilni na letovanju

Mobilni će ti i u toku leta praviti društvo, ali pošto ideš ciljano s tim da pustiš mozak na ispašu, može svašta neplanirano da se desi ...

Kako sačuvati mobilni telefon na letnjem odmoru

Tvoj verni mobilni će ti i u toku leta praviti društvo, ali pošto ideš ciljano s tim da pustiš mozak na ispašu, može svašta neplanirano da se desi. Pročitaj sledeće savete da se ne bi posle kajao...

1. NAPUNI SE - Prvo i osnovno, budi siguran da si telefon pre puta stavio na punjenje. Maltene svaki problem na putu može da se reši telefonom, trebaće ti da ubiješ dosadu dok ne stigneš na krajnju destinaciju, a ukoliko putuješ sa decom, mobilni telefon će ti biti spas od njihove gnjavaže. Takođe, jedna od najčešćih stvari koje ljudi zaborave da ponesu na put je upravo – punjač za mobilni telefon.

2. NE RIZIKUJ – U avionu ne zaboravi da se prebaciš na airplane mod kako ne bi lično radio vežbe sa maskama koje pokazuje stjuardesa, a ako putuješ automobilom, nemoj da ti je palo na pamet da voziš i da ga koristiš bez handsfree-ja.

3. PAZI SE LOPOVA – Ništa slađe nego da drugarima na Facebook-u praviš zazubice slikama sa plaže ili litarskih koktela, ali uvek treba da držiš telefon na oku. Plaže i turističke atrakcije sa opuštenim gostima idealan su teren za lopove pa obrati pažnju i slučajno ne ostavljaj telefon bez nadzora.

4. ROMING NAPADA KOD KUĆE – Vratiš se sa letovanja, pogledaš račun, kažeš nije strašno ali kad dođe sledeći uhvatiš se za glavu. Visoki troškovi rominga uvek dođu sa malim zakašnjenjem. Svi znamo da net u romingu prosto guta pare... Zato je najbolje da svoje mailove i društvene mreže takođe pošalješ na odmor.

Najbolje je da prenos podataka radiš isključivo kada si nakačen na WiFi, isključi pozadinsko ažuriranje aplikacija i mobilni prenos podataka, a ako baš moraš da zoveš i šalješ poruke, proveri neke od povoljnijih roming tarifnih paketa na www.topmobilni.rs . Imaj u vidu da koliko god da su razgovori kratki, a fajlovi mali, to opet neće umanjiti visoke troškove rominga.

5. TELEFON NE VOLI SUNČANJE - Dok si na plaži, obrati pažnju da ti se telefon nalazi u debeloj hladovini. Njemu ne pomažu kreme za sunčanje tako da će posle nekog vremena na suncu bukvalno izgoreti. Toliko da možeš samo da ga baciš posle. Takođe, obrati pažnju gde spuštaš svoj aparat, jer njemu dugačke peščane plaže sa razglednice ne prijaju. Pesak ga takodje moze uništiti.

6. A NI PLIVANJE - Isto tako, pazi da ti mobilni ne upadne u more, ili da ga ne zaboraviš u džepu kad kreneš na kupanje, jer ako ti već voliš da preskačeš talase, ne znači da i on želi na plivanje. Sem ako je u pitanju neki od vodootpornih modela.

7. NIJE KAFANA ZA TELEFON - Ok, preživeo si dan na odmoru, ali kad padne noć – tek tad slede opasnosti po tvoj mobilni. Kada sedneš za šank ili za sto, neka ti telefon ostane u džepu. Njemu sigurno neće prijati alkohol kojim ćeš ga politi ti ili neko drugi, a ni lepljiva površina od nekog prethodnog provoda.

8. IZBEGAVAJ TELEFON U LETNJIM AVANTURAMA - Kada malo popiješ, sledi đuskanje, pevanje, skakanje, penjanje na šank, upoznavanje, flertovanje ali ponekad i spoticanje, padanje, preterivanje sa alkoholom, blamiranje i dosađivanje drugima. To nisu stvari koje želiš da zabeležiš ili koje želiš da vidiš na društvenim mrežama. Ako si rešio da se razbiješ od alkohola, nemoj to da deliš sa tvojim mobilnim telefonom. Sačuvaj i njega i tebe od neprijatnih situacija.

9. POVRATAK KUĆI – Često u povratku žurimo na aerodrom ili autobus... U svom haosu i žurbi, desi se da zaboravimo baš mobilni. Zato uvek obrati pažnju na sveto trojstvo svakog putnika: pasoš, novčanik i mobilni telefon!

Uzivajte u letovanju i pazite svoje mobilne telefone. Dovoljan razlog da čuvaš mobilni na letovanju je upravo taj što se u njemu nalaze sve najvažnije uspomene sa odmora koje će ti puno značiti. Ne zaboravi da je baš tvoj mobilni zaslužan za njih. A ukoliko planiraš da se pred leto ponoviš sa nekim novim mobilnim telefonom ili tarifom, lako  pronađi i uporedi najbolje ponude na www.topmobilni.rs

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...