Vesti

Da li Apple i Google namerno usporavaju stare modele telefona?

Teorija zavere ili možda istina?

Otprilike, svake godine u isto vreme nailazimo baš na ovakvu temu. U trenutku kad Apple izbaci svoj novi uređaj, horda korisnika koji još uvek nisu nabavili najnoviji telefon odlazi na društvene mreže, sajtove i forume kako bi se javnim komentarima požalili - njihov uređaj se iznenada usporio.Naime, pretraga na Guglu o usporavanju starijih modela poveća se gotovo 50% u periodu tokom novembra, kada su stigli novi iPhone 8 i X.

Dobar deo korisnika smatra da to kompanije rade namerno, kako bi nas naterali da kupimo najnovije modele. Taj proces neki čak nazivaju "planiranim zastarevanjem". Na veliku žalost teoretičara zavere ovo nije istina, već se dešava daleko manje zanimljiv proces - ažuriranje softvera.

Ono što se zapravo dešava je - ažuriranje softvera

Ono što se događa jeste to da kada velike kompanije poput Apple-a, Google-a i Microsofta predstavljaju svoje najnovije modele, veoma često se dešava da uporedo sa tim modelima stižu i nadogradnje za operativne sisteme. To je ove godine bio slučaj sa novim iOS-om 11.

Radi se o procesu koji je očekivano i logično prvenstveno namenjen novim uređajima, zbog čega se mogu javiti problemi na starijim modelima pa primećujete eventualno usporavanje. Ono što vam može pomoći jeste da obratite pažnju na memoriju. Nemojte je pretrpavati do kraja. Uvek možete uzeti memorijsku karticu, ili ako vaš telefon ne podržava istu tu je neki od CLOUD SERVISA.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...