Vesti

Ajfon 8: Sve glasine na jednom mestu

Za nešto manje od dva meseca videćemo šta je od svega navedenog istina

Povodom desetogodišnjice ajfona, Apple sprema zaista veliko iznenađenje svojim fanovima. Iako se predviđa da ćemo imati priliku da vidimo novi model tek u septembru, već uveliko se svi trude da saznaju makar neki novi detalj o dolazećem modelu. Najskorije glasine kažu da će novi Iphone 8 imati zakrivljen AMOLED ekran, veličine 5,8 inča, bez mehaničkog dugmeta.

Dizajn

Već uveliko potvrđena zanimljiva vest je da je Apple poručio veliki broj OLED zakrivljenih ekrana od Samsunga. Korejska kompanija je postigla dogovor da Apple-u isporuči 100 miliona OLED ekrana, što je veoma interesantna saradnja. Glasine koje stižu iz Kine, kažu da bi ovaj model mogao da dođe bez home dugmeta, koje će zapravo biti virtuelno. Ukoliko se pitate da li će ovog puta Apple premestiti otisak prsta, bez brige, informacije kažu da će Ajfon 8 stići sa tehnologijom koju je zapravo trebao da iznese Galaksi S8, a to je optički senzor za otisak prsta, koji će biti ugrađen ispod ekrana. Skoro je Apple bloger, John Gruber, povodom novosti o dizajnu telefona, rekao „da će celo lice telefona zapravo biti ekran. Čak će i dugme za otisak prsta ugrađeno u ekran. Prednja kamera, zvučnik, senzori, sve će nekako biti ugrađeno u sam ekran“, prema njegovim rečima.

Kamera

Kada govorimo o jednoj od najzanimljivijih aktivnosti današnjice – fotografisanju, možemo da očekujemo dual-lens kameru, a glasine takođe kažu da bi kamera mogla biti poboljšana, pa je moguće da će Apple promeniti trenutnu vrednost od 12 MP. Kada je reč o selfijima, tu ne bi trebalo da bude nekih promena, s obzirom na to da je Apple tek podigao kvalitet na 7 MP, kada je Iphone 7 u pitanju.

Ostale specifikacije

Kada je reč o novitetima, Apple bi konačno mogao da uvede wireless punjenje. Izvesno da će Iphone 8 imati iOS11, ali sa novinama koje ćemo tek naknadno imati prilike da saznamo. S obzirom da je Iphone tek prešao na quad-core čipove, može se takođe očekivati quad-core i kod novog modela, sa čipom koji će se verovatno zvati A11 Fusion. Izvesno je i da će novi model imati 3 ili 4 GB RAM memorije, s obzirom da iPhone 7 ima 2GB, a Iphone 7+ ima 3 GB RAM memorije.

Kada je reč o veličini ekrana, glasine kažu da bi Ajfon 8 mogao da dođe sa 5.1 inča, što ga po veličini plasira između očekivanih modela 7s i 7s+. Najnovije fotografije koje su procurele prikazuju maske očekivanih modela 7s, 7s plus i 8, koje govori o tome da će novi model biti nešto manji od 7s plus modela. Takođe, glasine kažu da bi model 7s plus mogao da ima čak 5.8 inča veličinu ekrana, kao pandam glavnim Samsungovim konkurentima.

Cena

Još uvek nema glasina o preciznoj ceni, ali pretpostavlja se da će koštati između 900 i 1000 evra. Zbog velikih količina traženih zaliha OLED panela, mnogi smatraju da Apple neće uspeti da predstavi nove modele u septembru, kao i svake godine dosad.
Naravno, sve ove glasine mogle bi biti rezultat velikih očekivanja i uzbuđenja povodom izlaska novog modela. Verujemo da fanovi širom planete ne mogu da dočekaju da novi iPhone 8 stigne u njihove ruke.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...