Aplikacije

Zaključate sve na svom Androidu uz pomoć Hexlock aplikacije
Besplatno

Hexlock se po svom kvalitetu i inovacijama izdvaja od drugih aplikacija ovog tipa

Zaključate sve na svom Androidu uz pomoć Hexlock aplikacije

Hexlock se po svom kvalitetu i inovacijama izdvaja od drugih aplikacija ovog tipa

Aplikacija Hexlock nudi nekoliko dobrih opcija, koje mogu olakšati svakodnevnicu onima koji vode računa o svojoj bezbednosti. Tvorci aplikacije Hexlock važe za jedne od boljih programera. To govorimo jer je Liquidum, programerska kuća koja stoji iza Hexlock aplikacije, dobila “Top Developer” bedž na Google Play prodavnici. Ovo znači da njihova aplikacija nije kao i većina ostalih, već se po svom kvalitetu i svojim inovacijama izdvaja od drugih.

Hexlock je veoma korisna i retko intuitivna aplikacija za zaključavanje aplikacija i dokumenata kod Android uređaja. Prvo, a možda najbitnije je to što Hexlock nudi veoma jednostavan i intuitivan korisnički izgled. Sve je veoma lako. Imate nekoliko profila koje možete sami podešavati i putem prekidača određivati koje će to aplikacije biti zaključane. Drugo, Hexlock je izuzetno brza aplikacija i ne može se tek tako ukloniti od strane neželjenog korisnika. Mi ćemo pokušati da vam približimo što bolje funkcije ove aplikacije u nastavku teksta:

Profili

Zahvaljujući profilima koje Hexlock nudi, korisnici su u mogućnosti da biraju kada i gde će pojedine aplikacije biti zaključane. Što je najbitnije, aktiviranje tih profila se vrši veoma jednostavno: jednim dodirom. Na primer, kada ste na poslu, pa samim tim želite da budete produktivniji, vrlo je lako podesiti da pojedine aplikacije, koje skreću pažnju, budu zaključane I to tako što ćete izabrati profil Work. Tu su razni profili poput Home, Party, Parental, Scool i Cafe. Sam njihov naziv odprilike govori zbog čega biste želeli da ih koristite. Kada ste kod kuće, verovatno ćete želeti da vaše poruke sa Viber-a, Messenger-a, Skype-a i slično budu samo za vaše oči, te je Home profil zgodan u tim trenucima. Kada sa posla dođete kući, dovoljno je da dodirnete na “Home” profil i odmah ste mirni. Naravno, u samom startu, po prvi put, potrebno je postaviti koje će se to aplikacije zaključati kada koristite određen profil.

Roditeljska kontrola

Hexlock je izuzetno koristan u momentima kada deca koriste vaš telefon. Zašto? Prvi, zašto da vam poremete vašu postavku svog telefona, kada to nije obavezno. Drugo, ukoliko ste podesili sistem za plaćanje putem telefona, klinci vrlo lako mogu potrošiti taj novac. Shodno tome, kada je profil “Parental” aktivan, klinci će moći da koriste samo aplikacije koje ste prethodno vi odobrili i nikako se neće desiti da vam je račun “otrešen” za gomilu igrica!

Potpuna zaštita društvenih mreža

Budući da postoje razni profili, vaše društvene mreže mogu biti zaštićeni gde god da se nalazite. Sve što je potrebno da uradite je da prilagodite profil prema svom kretanju i opasnosti od “njuškala”, i vaša privatnost je obezbeđena. Pretpostavljamo da ste zaključili da je ovo moguće dok smo pominjali čemu profili služe, te ćemo vas sada u kratkim crtama uputiti kako da zaključate svoje društvene mreže.

 1. Dodirnite profil koji odgovara vašoj rutini. Mada, ovo možete podesiti na svim profilima. Niste uslovljeni, to je bitno da znate.
 2. Mi smatramo da je su za to profili “Work” i “Scool” pogodni za to. Možda eventualno i “Party”. Te ćemo naredne korake primeniti na sve pomenute profile
 3. Na dnu ekrana imate taster sa strelicom na gore. Prevucite ga i pristupite podešavanjima profila.
 4. Primetićete da postoje nekolko naslova koji vam olakšavaju pronalaženje aplikacija. Dopada nam se to što ne moramo jednu po jednu aplikaciju da zaključavamo budući da sve aplikacije, karaktera “društvena mreža”, možemo zaključati dodirom na prekidač u produžetku naslova “Social” ili “Recomended”.
 5. U slučaju da želite da odate neku aplikaciju pride, dovoljno je da se spustite niz listu i pronađete je. Takođe, pronalaženje aplikacije je moguće putem pretrage. Taster (mala lupa) za pretragu vam se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. Kasnije je dovoljno samo dodirnuti taj profil i on će biti aktivan.

korisnici su u mogućnosti da biraju kada i gde će pojedine aplikacije biti zaključane

Automatsko aktiviranje profila

Svaki profil je moguće podesiti da se on sam aktivira u zavisnosti od mreže na koju je vaš uređaj povezan. Pa tako, kada ste na poslu, dovoljno je da postavite da se “Work” profil aktivira u momentu kada se poveže sa WiFi pristupnom tačkom koja je dostupna na toj lokaciji. Evo kako to možete učiniti:

 1. Pristupite Hexlock aplikaciju i odaberite profil “Work”.
 2. Kada “Work” profil nađe pred vama, u gornjem desnom uglu ekrana imate “olovčica” taster putem kog možete promeniti naziv profila, boju ikone i podesiti njegovo automatsko aktiviranje.
 3. Dakle, po dodiru na olovčica taster, prikazaće vam se panel sa dodatnim podešavanjima. Dodirnite na “Auto-Activate” i štiklirajte sve pristupne tačke koje će praktično aktivirati profil u momentu kada se telefon poveže na nju. Niste ograničeni jednom pristupnom tačkom te možete štiklirati više njih.

Zaštita i skrivanje datoteka

Budući da Hexlock ima mogućnost zaključavanja datoteka, ova aplikacija je veoma zgodna za one koji žele da sakriju ono što je osetljivog sadržaja, a da pritom nisu u obavezi da zaključaju galeriju, Google Play prodavnicu ili menadžer aplikacija. Opcija o kojoj govorimo se naziva “Media Vault” i ona je smeštena na levom boku početnog ekrana Hexlock aplikacije.

 1. Dovoljno je da prevučete prst sa leve na desnu stranu, dok ste na početnom ekranu Hexlock aplikacije i pristupićete dodatnim opcijama.
 2. U samom vrhu, biće izlistana opcija “Media Vault”. Dodirnite na nju i prikazaće vam se stranica gde pregledate sve zaštićene tj. skrivene datoteke.
 3. U donjem uglu te stranice imate “plus” ikonicu gde dodirom na nju možete da pronađete i dodate sve datoteke koje želite da zaštitite.
  Treba pomenuti da u podešavanjima same aplikacije možete da podesite da vas ona obaveštava o novo instaliranim aplikacijama. To obaveštenje će vas u suštini samo podsetiti da zaključate novoinstalirane aplikacije i ništa više.

Svaki profil je moguće podesiti da se on sam aktivira u zavisnosti od mreže na koju je vaš uređaj povezan

Sam korisnički izgled je veoma zanimljiv, i ne previše načičkan. Savetujemo vas da probate Hexlock, jer smo sigurni da se nećete pokajati. Čak i ako pretpostavljate da vam aplikacija ovog karaktera neće biti potrebna, isprobavanjem Hexlock-a ćete odmah naći razlog da je koristite. Možete je besplatno preuzeti putem Google Play prodavnice.

Najnovije aplikacije

Bitmoji - napravite svoje lične stikere
/Zabava
Neka vaša ćaskanja postanu zanimljivija
Besplatno
Filter App - svi kulturni događaji na jednom mestu
/Utilities
Jednim klikom pregledajte sve kulturne događaje u prestonici
Besplatno
Daily Yoga - vežbajte jogu gde god da se nalazite
/Zdravlje & Fitness
Više ne morate da brinete da li ćete propustiti termin
Besplatno
Google Datally: Sačuvajte internet na vašem telefonu
/Utilities
Lako proverite kako se troši internet na vašem telefonu
Besplatno
FaceApp - sve što treba da znate
/Fotografije & dizajn
Planeta je poludela za ovim filterima
Besplatno
BTCnews - Bitcoin Crypto News
/Finansije
Najnovije vesti o kriptovalutama
Besplatno
Harry Potter: Hogwarts Mystery
/Igrice
Sjajna vest za sve fanove Harry Pottera
Besplatno
Digital Bitbox - novčanik za čuvanje kriptovaluta
/Finansije
Neka vaše kriptovalute dobiju veći nivo zaštite
70,00 $
Google Arts & Culture - nađite slavnog dvojnika
/Zabava
Ako ste se pitali na koga sa slikarskog platna najviše podseććate, evo...
Besplatno
Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...