Aplikacije

Rešite sve pravopisne nedoumice uz Vučilo aplikaciju
Besplatno

Zvanična prezentacija igrice održaće se u subotu u Nišu

Absorpcija ili Apsorpcija? Keksovi ili keksi? Svi se nekada zapitamo kako se pravilno pišu određene reči srpskog jezika. Kako bi nam pomogli da izbegnemo ovakve probleme, Udruženje građana Nauči me kreiralo je novu aplikaciju uz pomoć koje deca mogu lakše da nauče pravopis, a odrasli da reše sve pravopisne nedoumice. Vučilo - Dolina magičnih reči je aplikacija dostupna za Android koja vodi korisnike u magični svet u kome rešavaju zadatke koje im postavlja glavni lik - knjiga Vučilo.

Nakon skidanja igrice sa Google Play-a korisnici prvo moraju da se registruju i pritom popune određene podatke. Imejl i šifra, su dva polja koja svi moraju da popune dok su ostali podaci o godinama, mestu i školi opcionalna, i služe u svrhu poboljšanja igrice, ali ako i njih popunite Vučilo će vam pokloniti novčiće sa kojim možete kupovati napitke u okviru igrice te vam preporučujemo da popunite sva polja. Naravno ukoliko vam je ovo previše komplikovano možete se uvek povezati preko Fejsbuka i pojednostaviti registraciju.

Kada uđete u igricu možete krenuti od tutorijala ili odmah preći na izazov u kome će vam Vučilo postavljati zadatke u vidu pogrešno napisanih reči, a spisak primera prevazilazi brojku od 2000. Cilj je da ispravite reči kako bi bile u skladu sa srpskim pravopisom. Korišćenje igrice je jednostavno i prilagođeno najmlađima a ove ispravke se vrše na više krajnje jednostavnih načina. Sve reči smeštene su unutar balončića koje možete uništiti, menjati ili povećavati kako bi dobili ispravnu reč.

Više od 2000 različitih zadataka

Ukoliko se neka reč nalazi na početku rečenice a nije napisana velikim slovom, ovu grešku možete ispraviti tako što ćete kliknuti na balončić u kome se prvo slovo nalazi i povećati ga pokretom na gore. Zamena mesta slova u reči vrši se jednostavnim pomeranjem slova dok za brisanje suvišnih slova imate dve opcije. Možete uništiti slovo duplim klikom na balončić u kome se nalazi ili jednostavno da privučete balon ka pomoćniku koji vas prati, a koji se zove Visp i on će pojesti slovo koje je suvišno.

Povećavajte, menjajte i brišite slova kako bi kreirali ispravnu reč

Ako nekoj reči pak nedostaje slovo ono se uvek nalazi kod Vučila koji vam zadaje muke iz desnog ugla ekrana. Zato prvo morate da kliknete na njega, a on će vam ponuditi izbor između nekoliko slova. Na vama je da odaberete pravo slovo i povučete ga na gore do mesta na kome nedostaje. Ukoliko dobijete reč sfašta kao zadatak, i treba da zamenite drugo slovo slovom v, to možete uraditi tako što ćete kliknuti na Vučila i povući balončić sa slovom v preko slova f u zadatku. Tako ćete zameniti ova dva slova i dobiti tačnu reč.

Igrica je vremenski ograničena i cilj je skupiti što više tačnih odgovora pre nego što vreme istekne. Kada tačno odgovorite na pitanje dobićete poene a ponekad i zlatnike kojima možete kupovati eliksire u okviru igrice. Sakupljenim zlatnicima možete da kupite napitke ili da otvorite neku od magičnih moći koje će učiniti igricu lakšom. Recimo možete kupiti magičnu runu koja će spržiti jedanu reč a vi ćete dobiti duplo više poena nego inače.

U prodavnici unutar igrice možete kupiti eliksire i magične moći

Kada pogrešite, slova će pasti a vaš pratilac Visp će vam otkriti tačan odgovor kako bi naučili pravlino da pišete reči koje vas zbunjuju. Pošto za tačne odgovore dobijate dodatno vreme teoretski možete ovu igricu igrati neograničeno. Naravno možete i da odustanete pre vremena klikom na strelicu na ekranu. Kao što smo već napomenuli, za svaki tačan odgovor dobijate određeni broj poena koji se sabiraju i na osnovu kojih igrači dobijaju rang.

Vučilo - Dolina magičnih reči kreirana je od strane organizacije Nauči Me sa ciljem obrazovanja stanovništva i uvođenja inovatinih metode učenja u školski sistem. Na aplikaciji su pored dizajnera, programera, i IT-stručnjaka, radili i lingvisti te možete biti sigurni da su sva rešenja potpuno u skladu sa srpskim jezikom. Aplikacija je pre svega namenjena deci kako bi ona što lakše naučila jezička pravila, ali sigurni smo da će i odrasli imati koristi od igrice koja čini i najrasprostranjenije jezičke nedoumice jasnim i lako razumljivim.

Zvanična promocija ove zanimljive i edukativne aplikacije održaće se trećeg Septembra u Deli prostoru u Nišu a početak je zakazan za 18h. Aplikacija je jedan od pobednika Centrifuga takmičenja za najbolju domaću aplikaciju koje svake godine organizuje Superste udruženje. Tim trenutno radi na unapređenju aplikacije a možete im u tome pomoći doniranjem novca za razvoj igrice. Ukoliko i vi želite da naučite nešto novo ili se podsetite pravila koja ste zaboravili skinite odmah ovu besplatnu aplikaciju sa Google Play prodavnice.

Najnovije aplikacije

Bitmoji - napravite svoje lične stikere
/Zabava
Neka vaša ćaskanja postanu zanimljivija
Besplatno
Filter App - svi kulturni događaji na jednom mestu
/Utilities
Jednim klikom pregledajte sve kulturne događaje u prestonici
Besplatno
Daily Yoga - vežbajte jogu gde god da se nalazite
/Zdravlje & Fitness
Više ne morate da brinete da li ćete propustiti termin
Besplatno
Google Datally: Sačuvajte internet na vašem telefonu
/Utilities
Lako proverite kako se troši internet na vašem telefonu
Besplatno
FaceApp - sve što treba da znate
/Fotografije & dizajn
Planeta je poludela za ovim filterima
Besplatno
BTCnews - Bitcoin Crypto News
/Finansije
Najnovije vesti o kriptovalutama
Besplatno
Harry Potter: Hogwarts Mystery
/Igrice
Sjajna vest za sve fanove Harry Pottera
Besplatno
Digital Bitbox - novčanik za čuvanje kriptovaluta
/Finansije
Neka vaše kriptovalute dobiju veći nivo zaštite
70,00 $
Google Arts & Culture - nađite slavnog dvojnika
/Zabava
Ako ste se pitali na koga sa slikarskog platna najviše podseććate, evo...
Besplatno
Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...