Aplikacije

Probudite naučnika u sebi uz novu Science Journal aplikaciju
Besplatno

Vršite eksperimente na svemu što vas okružuje

Probudite naučnika u sebi uz novu Science Journal aplikaciju

Vršite eksperimente na svemu što vas okružuje

Google je pokrenuo novu aplikaciju koja vaš telefon pretvara u pravu, malu, istraživačku laboratoriju. Aplikacija Science Journal predstavlja pravi naučni dnevnik. Ona koristi senzore u vašem mobilnom telefonu za merenje i snimanje u realnom vremenu. To uključuje pokrete, svetlost i zvuk. Pored toga, omogućeno je i povezivanje sa Arduinom za detaljnija merenja. Takođe, možete da se povezujete sa spoljnim senzorima i vršite eksperimente na svemu što vas okružuje. Možete i da organizujete ideje u pokrete, vršite predviđanja, vodite beleške i skupljate podatke u više proba i da zatim istražujete rezultate i dodajete im napomene.

Science Journal je drugačija od ostalih aplikacija koje prikupljaju podatke sa senzora, jer omogućava pothranjivanje podataka u grafikone i čartove kao i organizovanje i beleženje vaših posmatranja. Na primer, možete dodati glasovnu poruku tokom merenja koja vam može pomoći da se prisetite specifičnih detalja ili varijabli koje ste menjali. Da biste došli do relevantnih rezultata trebalo bi da upoređujete rezultate različitih eksperimenata. Google veruje da se u svakom od nas krije naučnik, s toga je i pokrenuo aplikaciju koja vam pomaže da razvijete svoje istraživačke sposobnosti. To je laboratorijska beležnica koja je uvek pri ruci. Možete istraživati šta god poželite, a mi ćemo vam dati i neke ideje.

povezujete sa spoljnim senzorima i vršite eksperimente na svemu što vas okružuje

  1. Kada instalirate vašu Science Journal aplikaciju pronađite ikonicu The Light. Kliknite na nju i otvoriće vam se Ambient Light senzor. Ova ikonica je obično locirana sa leve strane ekrana, pri samom vrhu. Polako prelazite prstom preko ekrana, gledajući kako senzor radi. Senzor kartica prikazuje luk jedinice osvetljenja. Pomerajte prst bliže i dalje od senzora i napravite različita zapažanja. Na primer, istražite svetlo u vašem okruženju. Ako ste u zatvorenom prostoru istražite uglove sobe: Kakvi su veštački izvori svetlosti, naspram prirodne, šta se dešava u blizini zida, a šta ispod stola, šta se dešava ako stavite svetlosni senzor pod različitim uglom u odnosu na izvor svetlosti, ima li razlike? Ako ste napolju, istražite prirodnu svetlost i različite senke koje ona stvara.
  1. Pritisnite ikonicu Microphone da otvorite Sound Intesity karticu. Govorite tiše, a zatim glasnije u svoj mikrofon. Sound senzor meri intenzitet i jačinu zvuka u decibelima. Snimajte svaki zvuk- pljeskanje, zviždanje, pevanje, i zatim ih uporedite. Istražite okolinu i pronađite najniže i najviše mere. Ako imate pristup više mobilnih telefona možete da ih poređate duž duge staze, jednakim rastojanjem. Govotite sa jednog kraja tokom snimanja. Pogledajte kako se jačina zvuka menja od jednog do drugog telefona različite udaljenosti.
  1. Probajte i ovo! Otvorite Accelerometer X, tako što ćete pronaći X ikonicu na senzor liniji i pritisnite je da se pokrene. Postavite vaš mobilni na ravnu površinu i podesite telefon u graph mode. Pokušajte ove eksperimente: gurnite telefon levo i desno, zatim ka vama i od vas, podignite mobilni uspravno i vratite ga nazad. Kada ste to završili, dodirnite ikonu Y da otvorite Accelerometer Y karticu i ponovite pokrete. Pogledajte za koji pokret ste dobili najviše vrednosti.

Ne sumnjamo da će Sience Journal aplikacija u vama probuditi želju za istraživanjem vaše okoline. Još ideja možete pronaći OVDE. Aplikacija Science Journal je za sada omogućena samo na Google Play Store, dok će korisnici Apple-a morati još malo da sačekaju.

Najnovije aplikacije

Bitmoji - napravite svoje lične stikere
/Zabava
Neka vaša ćaskanja postanu zanimljivija
Besplatno
Filter App - svi kulturni događaji na jednom mestu
/Utilities
Jednim klikom pregledajte sve kulturne događaje u prestonici
Besplatno
Daily Yoga - vežbajte jogu gde god da se nalazite
/Zdravlje & Fitness
Više ne morate da brinete da li ćete propustiti termin
Besplatno
Google Datally: Sačuvajte internet na vašem telefonu
/Utilities
Lako proverite kako se troši internet na vašem telefonu
Besplatno
FaceApp - sve što treba da znate
/Fotografije & dizajn
Planeta je poludela za ovim filterima
Besplatno
BTCnews - Bitcoin Crypto News
/Finansije
Najnovije vesti o kriptovalutama
Besplatno
Harry Potter: Hogwarts Mystery
/Igrice
Sjajna vest za sve fanove Harry Pottera
Besplatno
Digital Bitbox - novčanik za čuvanje kriptovaluta
/Finansije
Neka vaše kriptovalute dobiju veći nivo zaštite
70,00 $
Google Arts & Culture - nađite slavnog dvojnika
/Zabava
Ako ste se pitali na koga sa slikarskog platna najviše podseććate, evo...
Besplatno
Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...