Aplikacije

Pro Evolution Soccer 2018 (PES 2018)
Besplatno

Nova verzija popularne igre je tu

Kako je stigao i kraj godine, FIFA i druge sportske simulacije se spremaju za svoja godišnja ažuriranja. Ipak, izgleda da iščekivanje ove godine nije toliko veliko, naročito među fudbalskim igrama tako da ni ‘FIFA’ ni ‘PES’ ne donose neke spektakularno nove funkcije. Ovo sada već stvara problem u pogledu recenzija igara: da li nastavku dati lošiju ocenu zbog toga što previše liči na prethodnu verziju, čak iako je ta prethodna verzija bila zaista dobra?

Ovogodišnja verzija igre je dodatno 'našminkana', stadioni izgledaju bolje, rasveta je dosta bolje za dnevne i noćne utakmice. Što se tiče igrača i na njima se vidi da je Konami uložio još više truda nego prošle godine, zahvaljujući 'real capture' opciji. Snimljeni su pravi potezi igrača (motion capture) kao što su hodanje, okreti i držanje tela, kao i njihovo prepoznatljivo slavlje kada daju gol. Na primer, Barcelonini igrači su verno preslikani do najsitnijih detalja, pa tako možemo videti tetovaže na Messijevoj ruci.

Ako postoji sjajna nova funkcija za ovu godinu, to je onda promena u brzini igre i to ka sporijoj i realističnijoj igri. Ne smatramo da prošlogodišnja igra nije bila dobra, ali je cilj ovog prilagođavanja taj da driblinzi budu tačniji i precizniji. I to je upravo ono što ova igra i radi, samo je pitanje da li to, kao i druge manje funkcije, opravdavaju kupovinu potpuno nove igre.

Precizniji driblinzi i prolasci igrača daju osećaj igranja realnog i taktičnijeg fudbala. Opcijom 'strategic dribbling' sada imamo dosta bolju kontrolu u posedovanju i čuvanju lopte, kao i jednostavnije kontrole na kontroleru čime smo dobili realnije i finije pokrete za 'lažna' kretanja odbrambenih igrača.

Ovogodišnja igra je sporija, ali samim tim i sličnija realnoj igri

Real Touch+ je dosta radio na unapređenju pravog dodira i na tome da se igračima omogući da celo telo fudbalera kontroliše loptu. Cela filozofija iza modernog ‘PES’-a je ta da svaka nova funkcija treba da bude što
realističnija, kao i da daje dubinu i raznovrsnost igri, pa Real Touch+ savršeno oličava taj pristup.

Jedino što bi moglo kao nedostatak da se konstatuje je da golmani ove godine nekako deluju nespretnije, pa je to verovatno jedan od aspekata koji će biti poboljšan u sledećoj verziji. A to, da li ćete igrati PES 2018 zavisi samo od toga koliki ste fan fudbala.

Najnovije aplikacije

Bitmoji - napravite svoje lične stikere
/Zabava
Neka vaša ćaskanja postanu zanimljivija
Besplatno
Filter App - svi kulturni događaji na jednom mestu
/Utilities
Jednim klikom pregledajte sve kulturne događaje u prestonici
Besplatno
Daily Yoga - vežbajte jogu gde god da se nalazite
/Zdravlje & Fitness
Više ne morate da brinete da li ćete propustiti termin
Besplatno
Google Datally: Sačuvajte internet na vašem telefonu
/Utilities
Lako proverite kako se troši internet na vašem telefonu
Besplatno
FaceApp - sve što treba da znate
/Fotografije & dizajn
Planeta je poludela za ovim filterima
Besplatno
BTCnews - Bitcoin Crypto News
/Finansije
Najnovije vesti o kriptovalutama
Besplatno
Harry Potter: Hogwarts Mystery
/Igrice
Sjajna vest za sve fanove Harry Pottera
Besplatno
Digital Bitbox - novčanik za čuvanje kriptovaluta
/Finansije
Neka vaše kriptovalute dobiju veći nivo zaštite
70,00 $
Google Arts & Culture - nađite slavnog dvojnika
/Zabava
Ako ste se pitali na koga sa slikarskog platna najviše podseććate, evo...
Besplatno
Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...