Aplikacije

Pridružite se lovu na Pokemone
Besplatno

U Srbiji je lov zakazan za subotu u 15h

Pridružite se lovu na Pokemone

U Srbiji je lov zakazan za subotu u 15h

Igrica koja je zaludela Ameriku, sada je došla i u naš komšiluk, pa je tako dosta Zagrepčana izašlo na ulice u potrazi za Pokemonima. Ova igrica je smeštena u tzv. "augmented reality" i podrazumeva sakupljanje Pokemona na lokacijama u vašem okruženju. U Srbiji je lov zakazan u subotu u Beogradu, a evo kako da krenete u potragu za čudovištima.

Pokemone možete da sakupljate uz pomoć smartfonova , koji vas, kad skinete igricu iz prodavnice za aplikacije, obaveštava da li se neki nalazi u vašoj blizini. Zatim, morate da pešačite do određene lokacije i uhvatite vaše čudovište. Pojedina mesta pružaju ekstra poene, a cilj je da sakupite sve Pokemone i kasnije ih razvijete u moćnije verzije.

pešačite do određene lokacije i uhvatite vaše čudovište

Za sada je u Srbiji napravljen jedan događaj na društvenoj mreži Fejsbuk, koji želi da okupi one koji su isprobali ili tek žele da isprobaju ovu novu zanimaciju, a u subotu 16. jula u 15 časova je zakazan sastanak ispred Hrama Svetog Save, kako bi svi zainteresovani zajedno krenuli u lov na Pokemone. Igicu je moguće isprobati iako je još uvek nalazi u tzv. beta verziji.

Internet je prepun objava ljudi koji kažu da su dobili upalu mišića igrajući Pokemon Go, pogotovu oni koji nisu navikli na fizičku aktivnost, a ova igrica podrazumeva dosta hodanja. Naravno, postoje i loše strane lova na pokemone. Igrači se često ne obaziru na prolaznike, pa onda dolazi do neprijatnih sudara na ulicama. Za sve one koji još nisu isprobali Pokemon Go, a voleli bi to napisali smo i kratko uputstvo.

Igra je vrlo jednostavna, na početku će vam biti ponuđena tri startera. Nebitni su, sva 3 se mogu naći u divljini - doduše retko. Ne morate njih hvatati ako ne želite, već se prošetajte i uhvatite nekog pikačua. Na mapi ponekad vidite animaciju lišća ili nekakvog šuškanja kako god to želite nazvati, to označava tačno gde se pokemon nalazi. Pokemoni koji su blizu vas će vam se pokazati dole desno pod "Nearby" - što više tragova (footprints) stopala je ispod pokemona, to je on dalje od vas. Takođe, prvi na listi je bliže od zadnjeg na listi.

Najlakši način za hvatanje specifičnog pokemona:

  1. Otvorite Nearby listu, odaberite jednog pokemona.
  2. Hodajte u jednom smeru, i pratite gde je na listi vaš pokemon, ako se pomeri bliže prvom mestu, približavate mu se. Ako se pomeri dole, vratite se nazad i hodajte u drugom smjeru.
  3. Nastavite da pratite gde se nalazi, pratite i tragove stopala - trebali bi se smanjivati 3>2>1
  4. Našli ste pokemona - Bravo!

Pokemoni imaju Combat Power - Borbenu snagu

Kada vam se Pokemon pojavi na mapi, kliknite na njega. Kad sretnete Pokemona, držite prst na pokelopti dok se krug ne smanji i povucite loptu da kako biste je bacili na pokemona.

Curveball (zakrivljenu loptu) bacate tako što držite na lopti prst, zavrtite je kružnim pokretima dok se ne pojavi animacija lopte koja se vrti. Loptu bacate malo desno\levo, putanja će joj biti zakrivljena u zavisnosti kako ste je zavrteli. Boja kruga vam govori koliko je teško uhvatiti pokemona:
Zeleno = Lagano
Žuto = Osrednje
Crveno = Teško

Pokemoni imaju CP (Combat Power - Borbena snaga), što je viši to će više toga raditi u borbama u dvorani (to je jači). Hvatanjem pokemona dobijate XP - što znači hvatajte sve na koje naletite, višak šaljite u Transfer, čime će vam profa dati bombonu, jer ste dobar učenik. Što ste veći nivo sretaćete jače Pokemone. Sa višim nivoima, dobijaćete i bolje pokelopte, čak i berrije (bobice), kojima olakšavate hvatanje Pokemona. Dvorane koje vidite na mapi možete izazivati nakon 5.nivoa. Dođite do jedne i otvorite je. Ako sretnete praznu dvoranu (bez boje) stavite nekog pokemona tamo (po mogućnosti što većeg CP-a).

Ako sretnete dvoranu vaše boje, kliknite na levu tipku da joj pomognete i ostavite Pokemona u nju, coine dobijaju svi trenutni defenderi u jednoj dvorani. Kliknite na desnu tipku da je oslabite i stavite svog Pokemona umesto njegovog.

Ako sretnete dvoranu druge boje, borićete se protiv defendera te dvorane. Pobedom možete smanjiti health dvorane, koji kad padne do 0, možete preuzeti dvoranu. Što više dvorana osvojite, veći bonus možete pokupiti svakih 10 sati u Shop meniju, gore desno (mali štit). Ovo je trenutno jedini način za dobijanje pokecoina osim plaćanja pravim novcem.

Korisnici tvrde da je za 2 sata igranja potrošeno 60% baterije, ali ne odustaju od ove igrice, jer kažu da je ,,zarazna''. Ako ste ljubitelj ovakvog tipa zabave budite u subotu ispred Hrama Svetog Save i uživajte zajedno sa ostalim fanovima Pokemon Go igrice.

Najnovije aplikacije

Bitmoji - napravite svoje lične stikere
/Zabava
Neka vaša ćaskanja postanu zanimljivija
Besplatno
Filter App - svi kulturni događaji na jednom mestu
/Utilities
Jednim klikom pregledajte sve kulturne događaje u prestonici
Besplatno
Daily Yoga - vežbajte jogu gde god da se nalazite
/Zdravlje & Fitness
Više ne morate da brinete da li ćete propustiti termin
Besplatno
Google Datally: Sačuvajte internet na vašem telefonu
/Utilities
Lako proverite kako se troši internet na vašem telefonu
Besplatno
FaceApp - sve što treba da znate
/Fotografije & dizajn
Planeta je poludela za ovim filterima
Besplatno
BTCnews - Bitcoin Crypto News
/Finansije
Najnovije vesti o kriptovalutama
Besplatno
Harry Potter: Hogwarts Mystery
/Igrice
Sjajna vest za sve fanove Harry Pottera
Besplatno
Digital Bitbox - novčanik za čuvanje kriptovaluta
/Finansije
Neka vaše kriptovalute dobiju veći nivo zaštite
70,00 $
Google Arts & Culture - nađite slavnog dvojnika
/Zabava
Ako ste se pitali na koga sa slikarskog platna najviše podseććate, evo...
Besplatno
Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...