Aplikacije

Mindy: Lovom na blago protiv ADHD-a kod dece
Besplatno

Predstavljamo vam aplikaciju koja je više od igrice

Ovog puta predstavljamo jednu zaista posebnu aplikaciju, koja ima za cilj da pomogne deci u borbi protiv poremećaja koncentracije i hiperaktivnosti. Na ovako zanimljivu ideju došli su jedan programer i jedan psiholog čija je tema razgovora bila dečija prihologija. Rezultat te saradnje je upravo aplikacija Mindy, igrica koja kroz potragu za blagom omogućava deci sa ADHD-om da porade na svojim kognitivnim sposobnostima i fizičkoj aktivnosti.

Tvorci ove aplikacije, programer Stefan Branković i psiholog Nana Špec objasnili su za Netokraciju kako zapravo ova aplikacija pomaže u borbi protiv ADHD. "Kroz igru koja ne samo da podstiče fizičku aktivnost (bilo to hodanje, trčanje ili sport), već trenira njihove kognitivne funkcije i omogućava im poboljšanje memorije, pažnje, sposobnosti rešavanja problema i generalno bolju izgradnju bogate moždane neuronske mreže kod dece."

"Igra počinje tako što je korisniku poznata prva lokacija do koje treba da ode i tamo istraži tragove koji će ga voditi do sledeće lokacije i na kraju do finalne, čime bi rešio misiju. Ali, na svakom od lokacija ga čekaju izazovi koje treba da prevaziđe. Ti izazovi su, zapravo, igrice koje su namenjene treningu kognitivnih sposobnosti, kao što su igre pamćenja, treniranje pažnje i rasuđivanja, brzina obrade informacija, vizuelno zapažanje i slično", objasnio je Branković.

Ova igrica za sada je dostupna samo za iOS, a moguće je igrati samo u Beogradu i Lundu (Švedska). „Akcenat je bio na ovom gradiću zbog partnerstva koje imamo sa njihovom privatnom osnovnom školom i psihologom Nanom Špec, koja radi u ovoj školi, a u isto vreme je specijalizovana za tretman dece koja imaju ADHD i ujedno je jedan od osnivača Mindy aplikacije“, naglašava Stefan.

U svrhu sigurnosti dece kreiran je Parents Dashboard, gde roditelji mogu u svakom trenutku da vide gde im se dete nalazi dok igra Mindy, kao i da na mapi odredi gde ono može da se kreće.

Zaista čestitamo na ovako originalnoj ideji i ukoliko vaše dete pati od ADHD-a pozivamo vas da isprobate ovu aplikaciju i javite nam utiske.

Aplikaciju možete preuzeti ovde.

Najnovije aplikacije

FaceApp - sve što treba da znate
/Fotografije & dizajn
Planeta je poludela za ovim filterima
Besplatno
BTCnews - Bitcoin Crypto News
/Finansije
Najnovije vesti o kriptovalutama
Besplatno
Harry Potter: Hogwarts Mystery
/Igrice
Sjajna vest za sve fanove Harry Pottera
Besplatno
Digital Bitbox - novčanik za čuvanje kriptovaluta
/Finansije
Neka vaše kriptovalute dobiju veći nivo zaštite
70,00 $
Google Arts & Culture - nađite slavnog dvojnika
/Zabava
Ako ste se pitali na koga sa slikarskog platna najviše podseććate, evo...
Besplatno
Adhell - besplatan blokator reklama
/Utilities
Rešenje za sve one koji ne vole reklame
Besplatno
CAR:GO - srpski Uber
/Transport
Jeftinije od taksija, srpski odgovor na Uber
Besplatno
Pro Evolution Soccer 2018 (PES 2018)
/Igrice
Nova verzija popularne igre je tu
Besplatno
Sportske.net - za sve ljubitelje sporta
/Sport
Sve vesti i sportski rezultati na jednom mestu
Besplatno
Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...