Aplikacije

Facebook i Messenger LITE - sačuvajte memoriju
Besplatno

Za korisnike slabijih telefona i onih sa nedovoljno memorije, Fejsbuk ima sjajno rešenje

Facebook Lite

Facebook Lite je „ogoljena“ verzija Facebook aplikacije, koja nudi osnovnu funkcionalnost koju ima klasična Facebook aplikacija, ali bez previše „šminke“ i sa mnogo manje potrošnje energije i podataka. Mark Cukerberg se pohvalio kako Lite verziju Facebook aplikacije koristi preko 200 miliona ljudi širom sveta i da ta brojka konstantno raste.

Svi dobro znaju da je Facebook aplikacija jedna od najvećih gutača ROM i RAM memorije na Android uređajima. Nova aplikacija nije mnogo slična ovoj koju smo koristili do sada. Ova aplikacija je napravljena tako da vi možete nesmetano da koristitie svoj Facebook nalog, a da pritom ona ne uspori telefon. Naravno, da bi sve bilo tako, Facebook Lite ima nekih dizajnerskih i funkcionalnih promena koje su bile neophodne.

Facebook Lite je brz i dostupan i ako vam je internet slab

Aplikacija Facebook Lite je napravljena da radi bez poteškoća na telefonima niže klase. Takođe, ova aplikacija radi i kada internet konekcija i nije baš brza i stabilna. Ovo znači da gde god da ste i kakav god internet signal vi imali, Facebook Lite će izvući maksimum i pružiti vam što kvalitetnije iskustvo.

Dokazano je da će vam telefon prodisati kad izbrišete Facebook i Messenger aplikaciju, pa je možda vreme da pređete na Facebook i Messenger Lite i oslobodite dodatnu memoriju svom telefonu.

Messenger Lite

Messenger je relativno spora i teška aplikacija, koja je zaslužna ne samo za spor rad uređaja, nego i za preterano trošenje baterije. Upravo iz tog razloga, Fejsbuk je razvio i Lite verziju ove aplikacije, namenjenu za slabije razvijena tržišta, međutim ona je doživela takvu ekspanziju, da ju je Fejsbuk omogućio dostupnom širom sveta.

Chat je lišen mnogih funkcija u odnosu na običan Messenger. Ne postoje opcije običnog i video poziva, ne postoji informacija kada je korisnik viđen poslednji put na mreži, a prilikom slanja poruke možete ubaciti samo poneki stiker ili foto/video snimak. Sasvim dovoljno za komunikaciju. Grupne konverzacije takođe poseduju samo najneophodnije alatke. Takođe, mnogi korisnici koji su negodovali povodom opcije "My day", koja je postala sastavni deo i Messenger aplikacije, mogu da instaliraju Lite opciju jer je tamo nema.

Messenger Lite nema opciju "My day", odnosno story-je

Lite verzije ove dve aplikacije su zaista najbolje softversko rešenje za one koji ipak iz nekog razloga ne mogu da se odreknu korišćenja Messenger-a i Fejsbuka kao sredstva za komunikaciju, za vlasnike slabijih telefona i za minimaliste. Ukoliko instalirate neku od aplikacija, javite nam utiske u komentarima.

Najnovije aplikacije

BTCnews - Bitcoin Crypto News
/Finansije
Najnovije vesti o kriptovalutama
Besplatno
Harry Potter: Hogwarts Mystery
/Igrice
Sjajna vest za sve fanove Harry Pottera
Besplatno
Digital Bitbox - novčanik za čuvanje kriptovaluta
/Finansije
Neka vaše kriptovalute dobiju veći nivo zaštite
70,00 $
Google Arts & Culture - nađite slavnog dvojnika
/Zabava
Ako ste se pitali na koga sa slikarskog platna najviše podseććate, evo...
Besplatno
Adhell - besplatan blokator reklama
/Utilities
Rešenje za sve one koji ne vole reklame
Besplatno
CAR:GO - srpski Uber
/Transport
Jeftinije od taksija, srpski odgovor na Uber
Besplatno
Pro Evolution Soccer 2018 (PES 2018)
/Igrice
Nova verzija popularne igre je tu
Besplatno
Sportske.net - za sve ljubitelje sporta
/Sport
Sve vesti i sportski rezultati na jednom mestu
Besplatno
Rider - frustracija i uzbuđenje
/Igrice
Vožnja koja vas motiviše da ne dozvolite poraz
Besplatno
Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...