Aplikacije

Digitalizujte fotografije uz PhotoScan
Besplatno

Udahnite novi život svojim starim fotografijama

PhotoScan je najnovija aplikacija iz Googla koja omogućava vlasnicima smarphona da pretvore svoje analogne fotografije u digitalizovana umetnička dela. Aplikacija koju su developeri opisali kao "skener budućnost" omogućava vam da brzo pretvorite fotografije u digitalne fajlove ali ih takođe čini boljim kombinovanjem nekoliko fotografija u jednu.

Postoji nekoliko načina na koji možete da pretvorite običnu fotografiju u digitalnu. Najlakši način je da koristite skener ali s obzirom da mnogi ljudi nemaju skener kod kuće kao i da ceo proces skeniranja oduzima mnogo vremena mnogi su se okrenuli alternativnom načinu digitalizovanja starih fotografija- slikanjem uz pomoć digitalnog fotoaparata. Međutim kada pokušate da digitalizujete fotografije na ovaj način pojavljuje se nekoliko problema. Prvo gotovo je nemoguće uklopiti fotografiju u ekran vašeg smarphona pa ćete tako završiti slikajući fotografiju i sto na kome je postavljena. Takođe fotografije često izgledaju krivo jer ih je teško poravnati uz pomoć kamere na smarphonu osim ako niste profesionalac. Povrh toga kada svetlo iznad fotografije bilo da dolazi od smarphona ili iz nekog drugog izvora kreira odsjaj koji čini vašu fotografiju mutnom.

Više vam neće biti potreban skener kako bi digitalizovali vaše fotografije pošto PhotoScan koristi kameru vašeg smartphona kako bi pretvorio analogne fotografije u digitalne i pri tom rešio sve probleme koje smo gore naveli. Potrebno je da smo pozicionirate fotografiju unutar okvira aplikacije i kliknite na dugme kamere. Ovo će lansirati blic koji će projektovati bele krugove na uglove vaše analogne fotografije. Kako bi procesuirali fotografiju morate pažljivo pomerati vaš telefon preko svih belih krugova a aplikacija će automatski napraviti nekoliko fotografija koje će biti iskombinovane u jednu.

Pretvorite analogne fotografije u digitalne uz pomoć kamere vašeg smartphona

Nove digitalizovane fotografije će biti automatski kropovane te će nepotrebni background biti isečen, fotografije će biti poboljšane a iritantni i nepotrebni odsjaji svetla će biti uklonjeni. Kada aplikacija završi sa postprocesuiranjem možete da sačuvate fotografiju unutar telefona i pregledate je uz pomoć Google Photos aplikacije. Ali to nije sve jer novim digitalnim fotograijama možete manipulisati i pretvoriti ih u klipove, koristiti filtere ili ih dalje editovati.

Pregledate fotografije uz pomoć Google Photos aplikacije

Više ne morate da koristite glomazne skenere kako biste digitalizovali stare fotografije već možete to uraditi uz pomoć vašeg telefona i PhotoScan aplikacije. Aplikacija je potpuno besplatna i dostupna je za iOS i Android te vam predlažemo da uzmete svoj smartphone i prisetite se srećnijih vremena uz pomoć starih fotografija i nove aplikacije iz Googla.

Najnovije aplikacije

Bitmoji - napravite svoje lične stikere
/Zabava
Neka vaša ćaskanja postanu zanimljivija
Besplatno
Filter App - svi kulturni događaji na jednom mestu
/Utilities
Jednim klikom pregledajte sve kulturne događaje u prestonici
Besplatno
Daily Yoga - vežbajte jogu gde god da se nalazite
/Zdravlje & Fitness
Više ne morate da brinete da li ćete propustiti termin
Besplatno
Google Datally: Sačuvajte internet na vašem telefonu
/Utilities
Lako proverite kako se troši internet na vašem telefonu
Besplatno
FaceApp - sve što treba da znate
/Fotografije & dizajn
Planeta je poludela za ovim filterima
Besplatno
BTCnews - Bitcoin Crypto News
/Finansije
Najnovije vesti o kriptovalutama
Besplatno
Harry Potter: Hogwarts Mystery
/Igrice
Sjajna vest za sve fanove Harry Pottera
Besplatno
Digital Bitbox - novčanik za čuvanje kriptovaluta
/Finansije
Neka vaše kriptovalute dobiju veći nivo zaštite
70,00 $
Google Arts & Culture - nađite slavnog dvojnika
/Zabava
Ako ste se pitali na koga sa slikarskog platna najviše podseććate, evo...
Besplatno
Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...