Aplikacije

Digital Bitbox - novčanik za čuvanje kriptovaluta
70,00 $

Neka vaše kriptovalute dobiju veći nivo zaštite

Kriptovalute su poslednje vreme stekle veliku pažnju i broj ljudi koji ih skuplja. Međutim, jedna od najvećih briga jeste kako zaštiti ove virtuelne valuete od stalnih napada hakera. Bitcoin novčanici zapravo spremaju privatne ključeve koji su potrebni za pristup bitcoin adresi i novčanim sredstvima. Oni dolaze u različitim oblicima namenjenim za različite tipove uređaja. Ono što je važno jest da se osigurate i napravite backup vašeg novčanika.

Bitcoini je postao moderna zamena za novac i svaki dan ga novi trgovci prihvataju kao sredstvo plaćanja širom planete. Poznato je kako se dolazi do bitcoina i kako funkcionišu transakcije. Ono što nas dodatno zanima jeste kako su bitcoini zaštićeni. Papirni novac čuvamo fizički u novčanicima. Bitcoin funkcioniše na sličan način, samo digitalno.

Digital Bitbox

S obzirom da su jedan od najsigurnijih načina čuvanja i upravljanja kriptovalutama, hardverski walleti nisu toliko popularni koliko bi i trebali biti. Digital Bitbox je hardverski digitalni novčanik, koji bezbednost vaših digitalnih valuta podiže na viši nivo, te predstavlja drugi faktor za autentifikaciju koji kombinuje sigurnost offline čuvanja sa udobnošću softverskih digitalnih novčanika.

Šta je zapravo Digital Bitbox?

Ovaj uređaj stiže iz zemlje poznate po kvalitetnim sirevima, skupim satovima i čokoladi. Ovaj USB stick uređaj sa klasičnim USB Type-A konektorom na jednom kraju izgleda poput čitača microSD kartica, pogotovo iz razloga što iz njega zaista viri jedna microSD kartica sa 4 GB memorije, koja je deo prateće opreme. Na njoj se čuva backup datoteke walleta i zapravo je ne morate konstantno držati u samom uređaju, već samo kada planirate da napraviti novi backup ili da povratitie stari. Upravo to je ono što ga čini dosta praktičnim u sigurnosnom smislu.

Kako funkcioniše?

Ovaj novčanik trenutno podržava bitkoin i ethereum (ETH, ETC i ERC20 tokene), a preko MyEtherWallet.com. autentifikacija se vrši uz pomoć lozinke za aplikaciju, opcionalnog 2FA (U2F) putem mobilne aplikacije, kao i hardverskog 2FA za online servise, a ima i offline backup putem eksterne memorije. Povezuje se preko USB priključka, a kompatibilan je sa Windows-om (7+), Mac-om ili Linux-om.

Za korišćenje Digital Bitbox-a dovoljno je da se skine njegova zvanična desktop aplikacija, pa se samo pokrene, a bez prethodne instalacije. Po otvaranju se nailazi na interfejs koji podseća na bilo koji digitalni novčanik, ima opcije primanja i slanja kriptovaluta, pregleda korisničkih računa,kao i upravljanja backup-ima.

Najvažnija stvar, što se zaštite tiče, jeste imati dobru lozinku. S obzirom da je prednost Digital Bitbox-a ta što ga ne morate držati non stop u kompjuteru, time dobijate dodatnu offline sigurnost. Cena ovog uređaja je oko 70 evra i moguće ga je poručiti putem interneta. Za više informacija možete pogledati ovde.

Najnovije aplikacije

FaceApp - sve što treba da znate
/Fotografije & dizajn
Planeta je poludela za ovim filterima
Besplatno
BTCnews - Bitcoin Crypto News
/Finansije
Najnovije vesti o kriptovalutama
Besplatno
Harry Potter: Hogwarts Mystery
/Igrice
Sjajna vest za sve fanove Harry Pottera
Besplatno
Digital Bitbox - novčanik za čuvanje kriptovaluta
/Finansije
Neka vaše kriptovalute dobiju veći nivo zaštite
70,00 $
Detaljnije
Google Arts & Culture - nađite slavnog dvojnika
/Zabava
Ako ste se pitali na koga sa slikarskog platna najviše podseććate, evo...
Besplatno
Adhell - besplatan blokator reklama
/Utilities
Rešenje za sve one koji ne vole reklame
Besplatno
CAR:GO - srpski Uber
/Transport
Jeftinije od taksija, srpski odgovor na Uber
Besplatno
Pro Evolution Soccer 2018 (PES 2018)
/Igrice
Nova verzija popularne igre je tu
Besplatno
Sportske.net - za sve ljubitelje sporta
/Sport
Sve vesti i sportski rezultati na jednom mestu
Besplatno
Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...