Aplikacije

CAR:GO - srpski Uber
Besplatno

Jeftinije od taksija, srpski odgovor na Uber

Večita dilema oko Ubera — da li će doći u Srbiju i region, kada, kako taksisti i vlada reaguju i slično, izgleda je postala manje bitna. Dok se svi bave pretpostavkama, jedna ekipa mladih ljudi odlučila je da ovu temu okrene u svoju korist, ali i korist svih onih koji žele nešto poput Ubera i kod nas. CAR:GO omogućava naručivanje vožnje preko mobilnog telefona, gde vozači nisu taksi prevoznici.

Domaći odgovor Uberu lansiran je u Beogradu i uz pomoć profesionalnih vozača i prepoznatljivih automobila nudi i do 50% niže cene prevoza u odnosu na taksiste, kao i plaćanje unutar aplikacije, tako da više ne morate da brinete da li imate vi novac kod sebe ili taksista nema sitno.

Kako funkcioniše?

Sve se obavlja jednostavno, preko aplikacije koju preuzimate na Android ili iOS platformu. Poručivanje vozila, praćenje vožnje i plaćanje se obavlja preko interneta, tako da nema keša na ruke i kusura. Kada napravite svoj nalog na servisu potrebno je izabrati neki od načina plaćanja: platne kartice (Visa, Master, Maestro), PayPal, mts kredit ili preko Telenor banke. Uplata preko mts postpaid broja leže u trenutku kada izaberete tu opciju, dok se za uplatu preko Telenor-a čeka malo duže, do 3h.

Jedinstvena tarifa za dan i noć

Polaznu tačku birate sami preko mapa, kao i vaše konačno odredište. Pre nego što poručite vozilo nudi vam se mogućnost da izaberete opciju Fare Estimate i pogledate očekivano vreme i okvirnu cenu vožnje. Kada se vožnja završi, vama se iznos automatski skida sa opcije plaćanja koje ste sami izabrali i na vaš e-mail stiže potvrda o plaćanju. Najbitnija karatkteristika Car:go sistema je: jeftinija vožnja.

Cena starta je 61 dinar, što je čak 109 dinara jeftinije od taksija. Cena pređenog kilometra 49 din/km i cena vremenske varijable od 9din po minutu. Na primer, vožnja dužine 5 km koja je trajala 10 min će formirati cenu 61RSD + 5 km * 49 RSD/km + 10 min * 9 RSD/min = 396 din. Najvažnija info jeste da nema prve i druge tarife, već postoji jedinstvena tarifa za dan i noć.

Cena starta iznosi 61 dinar

Za sada ovaj sistem možete koristiti samo u Beogradu, ali se planira širenje mreže i na druge gradove u Srbiji. Javite nam utiske ukoliko ste probali ovaj vid vožnje. Takođe, ukoliko imate vozačko iskustvo duže od 5 godina možete se prijaviti i za posao vozača ovde.

Najnovije aplikacije

Bitmoji - napravite svoje lične stikere
/Zabava
Neka vaša ćaskanja postanu zanimljivija
Besplatno
Filter App - svi kulturni događaji na jednom mestu
/Utilities
Jednim klikom pregledajte sve kulturne događaje u prestonici
Besplatno
Daily Yoga - vežbajte jogu gde god da se nalazite
/Zdravlje & Fitness
Više ne morate da brinete da li ćete propustiti termin
Besplatno
Google Datally: Sačuvajte internet na vašem telefonu
/Utilities
Lako proverite kako se troši internet na vašem telefonu
Besplatno
FaceApp - sve što treba da znate
/Fotografije & dizajn
Planeta je poludela za ovim filterima
Besplatno
BTCnews - Bitcoin Crypto News
/Finansije
Najnovije vesti o kriptovalutama
Besplatno
Harry Potter: Hogwarts Mystery
/Igrice
Sjajna vest za sve fanove Harry Pottera
Besplatno
Digital Bitbox - novčanik za čuvanje kriptovaluta
/Finansije
Neka vaše kriptovalute dobiju veći nivo zaštite
70,00 $
Google Arts & Culture - nađite slavnog dvojnika
/Zabava
Ako ste se pitali na koga sa slikarskog platna najviše podseććate, evo...
Besplatno
Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...