Aplikacije

Android Auto - Bezbedniji način da koristite telefon dok vozite

Android aplikacija sa glasovnim komandama za vozače

Svi znamo da nije bezbedno koristiti telefon u toku vožnje ali opet s vremena na vreme svima nama zatrebaju telefoni dok smo na putu. Može se desiti da želite da pustite neku muziku ili ste se izgubili i očajnički vam je potrebna mapa. U oba slučaja obratićete se svom telefonu za pomoć. Android Auto čini upotrebu telefona u automobilu brzom i jednostavnom i što je najvažnije bezbednijom. Aplikacija se može skinuti sa Google Play-a i koristiti kako na telefonu tako i na auto displeju.

Ako koristite aplikaciju na telefonu samo prikačite telefon za držač u automobilu i recite Ok Google kako bi uključili aplikaciju. Andriod Auto omogućava komunikaciju i korišćenje Google servisa uz pomoć glasovnih komandi bez potrebe da gledate u telefon. Možete otvoriti Google Maps i lako pronaći put uz pomoć audio navođenja ili da puštate preko 40 miliona pesama preko Google Music aplikacije koristeći samo glas.

Aktivirate aplikacije uz pomoć glasovnih komandi

Uz to Android Auto pruža mogućnost pozivanja i kreiranja poruka uz pomoć glasa. Potrebno je samo da kažete "nazovi mamu" ili izdiktirate broj telefon kako bi obavili potrebnu aktivnost. Bez obzira da li želite da telefon pozove Anu ili pusti Rajanu, potrebno je samo da kažete a aplikacija će automatski pokrenuti poziv ili promeniti muziku. Kako bi ste koristili Android Auto na svom telefonu potrebno je da posedujete barem 5.0 Lollipop operativni sistem ili više od toga.

A ako imate automobil koji je kompatibilan sa Android Auto aplikacijom možete da povežete telefon sa auto ekranom uz pomoć USB kabla i pratite instrukcije za installiranje kako biste koristili telefon na većem ekranu. Dakle korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje nije dobra ideja ali ako baš morate to da radite Android Auto je prava aplikacija za vas. Zbog toga što omogućava korišćenje telefona bez upotrebe ruku ili očiju Android Auto čini vožnju automobila neuporedivo bezbednijom.

Šta ti misliš? Komentariši!

Samo trenutak, učitavam komentare...